1.1 Regler for modul

For moduler i NOBB gjelder følgende regler:

• Modulen må ha alle obligatoriske felt utfylt

• Alle tekstfelter må inneholde gyldige tegn (se egen oversikt)

• Modulen må være knyttet til en gyldig NOBB varegruppe

• Modultekst 1 må være unik

• Leverandørens modulnummer (internt modulnr.) må være unikt

• Relasjon til ETIM-klasse for egenskaper settes automatisk basert på valgt NOBB varegruppe, men må velges dersom varegruppen har flere enn én ETIM-klasse tilknyttet

• Modulen må ha status Godkjent for at relaterte varer skal kunne godkjennes

Modultekst 1 skal være et kort navn som beskriver varene som er tilknyttet modulen. Det er maksimalt tillatt med 35 tegn. Eksempler på modultekst 1:

• TAKSTEIN I BETONG

• TERRASSEBORD CU-IMPREGNERT

• YTTERDØRER EXCLUSIVE

• SPONPLATER STANDARD UBEHANDLET

• PORSGRUND GLOW VEGGSKÅL

• SELECT BADEROMSINNREDNING

Bedriftsmerkenavn og Brand/merkenavn

Bedriftsmerkenavn er merkenavnet til en bedriftsenhet. Eksempler på corporate brand er Volvo, Toyota, Glava, Jotun, Isola, Geberit osv.

Brand/merkenavn er et det enkelte produkts merkenavn.

Det er ikke tillatt å registrere samme verdi i feltet for Corporate Brand og Brand. Dersom leverandøren f.eks. ikke har et Corporate brand skal det registreres verdien «Ikke relevant».

Eksempel:

1. Bedriftsmerkenavn: Jotun,
    Brand/merkenavn: Lady Supreme Finish, Lady 10, Lady Pure Colour

2. Bedriftsmerkenavn: Geberit
    Brand/merkenavn: Glow, Mapress