1.1 Regler for modul

For moduler i NOBB gjelder følgende regler:

• Modulen må ha alle obligatoriske felt utfylt

• Alle tekstfelter må inneholde gyldige tegn (se egen oversikt)

• Modulen må være knyttet til en gyldig NOBB varegruppe

• Modultekst 1 må være unik

• Leverandørens modulnummer (internt modulnr.) må være unikt

• Relasjon til ETIM-klasse for egenskaper settes automatisk basert på valgt NOBB varegruppe, men må velges dersom varegruppen har flere enn én ETIM-klasse tilknyttet

• Modulen må ha status Godkjent for at relaterte varer skal kunne godkjennes

Modultekst 1 skal være et kort navn som beskriver varene som er tilknyttet modulen. Det er maksimalt tillatt med 35 tegn. Eksempler på modultekst 1:

• TAKSTEIN I BETONG

• TERRASSEBORD CU-IMPREGNERT

• YTTERDØRER EXCLUSIVE

• SPONPLATER STANDARD UBEHANDLET

• PORSGRUND GLOW VEGGSKÅL

• SELECT BADEROMSINNREDNING

Corporate brand og brand

Corporate brand er merkenavnet til en bedriftsenhet. Eksempler på corporate brand er Volvo, Toyota, Glava, Jotun, Isola, Geberit osv.

Brand er et det enkelte produkts merkenavn.

Det er ikke tillatt å registrere samme verdi i feltet for Corporate Brand og Brand. Dersom leverandøren f.eks. ikke har et Corporate brand skal det registreres verdien «Ikke relevant».

Eksempel:

1. Corporate brand: Jotun,
    Brand: Lady Supreme Finish, Lady 10, Lady Pure Colour

2. Corporate brand: Geberit
    Brand: Porsgrunn, Mapress